Auto wassen

Auto wassen

De meeste mensen vinden het maar een vervelend klusje; auto wassen. Voor ons auto fanaten is dat wel anders. Wij wassen niet gewoon onze auto maar wij waarderen onze gouden koets op met militaire precieze en uitsluitend de beste producten verdienen het om gebruikt te worden.

Maar stel nou dat je voorheen rond reed in een auto waar je niet zoveel aandacht aan gaf maar nu een nieuwe auto gekocht hebt die je alle liefde geven wilt die je in je hebt. Hoe pak je dat aan?

Hoe zelf je auto goed wassen

Niet iedereen is een auto detailer. Maar soms wil je wel zelf je eigen auto een goede wasbeurt geven. Hoe je dat aanpakt vertelt Maarten van LakFinish ons in onderstaande stappenplan.

Wat heb je nodig om je auto te wassen?

  • Twee emmers
  • Een washandschoen
  • Een zachte borstel (of nog een washandschoen)
  • Auto shampoo
  • Microvezel droogdoek

Zaken die je niet gebruiken mag: een spons of een zeem. Hier kunnen zandkorrels in blijven zitten. Deze veroorzaken vervolgens krassen als je de auto wassen gaat. Gebruik verder een auto shampoo maar geen andere producten zoals afwasmiddel, glansspoelmiddel of wasverzachter.

Auto wassen thuis of in wasbox?

Onze voorkeur gaat meteen uit naar de wasbox. Vooral aangezien de meeste mensen thuis geen hogedrukspuit hebben. Ook kan het water dat vrij komt bij het wassen van de auto schadelijk vuil bevatten wat je liever niet op je oprit wilt hebben. Een wasbox is hier op ingericht en vangt het vervuilde water op een juiste manier op.

Mocht je er toch voor kiezen om je auto thuis te wassen, zorg dat je een plek in de schaduw uitzoekt en zeker niet in de felle zon. Door de zon droogt de auto snel op waardoor je vlekken van kalk en schoonmaakmiddel krijgen kan.

Auto wassen met hoge druk

Om het meeste vuil van de auto te verwijderen is het raadzaam om te beginnen met hoge druk. Met deze hoge druk spuit je de grote delen vuil van de lak af. Zorg er wel voor dat je niet te dichtbij spuit en zorg ervoor dat je altijd onder een hoek spuit en nooit recht op de auto spuit. Vergeet ook niet de wielkasten goed mee te nemen. De onderkant van de auto heeft vaak het meeste vuil dus concentreer je hier het meeste op tijdens deze stap.

Als je de auto wast in een wasbox dan heb je soms ook de mogelijkheid om te reinigen met foam, schuim of shampoo. Dit is prima om te doen. Als je kiest voor reiniging met schuim of foam zorg er dan wel voor dat je deze maximaal 10 minuten laat inweken.

Spuit vervolgens de hele auto af. De eerste stap is hiermee afgerond en het ergste vuil is van de auto verdwenen.

Auto wassen met lage druk

De volgende stap is om je hele auto af te spoelen met lage druk en veel water, bijvoorbeeld met een gewone tuinslang. Door veel water te gebruiken zullen ook kleinere vuildeeltjes die inmiddels zijn losgeweekt van de lak verdwijnen.

People working on laptops

Benieuwd wat Lakfinish voor jou kan doen?

Iedere auto is uniek en daarom moet onze aanpak ook per auto uniek zijn. Als je contact opneemt dan kijken we samen naar de beste aanpak. Natuurlijk geheel vrijblijvend.