Glascoating

Glascoating

Dé innovatie op het gebied van autolak bescherming is glascoating. De meest exclusieve bescherming van de lak van jouw auto die er op dit moment is tegen agressieve invloeden van buitenaf. Denk aan verkleuring, chemicaliën, pekel, inbranden van vogelpoep etc. Glascoating is absoluut niet te vergelijken met waxen van de auto. Glascoating geeft een langdurige bescherming (meerdere jaren!) én geeft de hoogst mogelijke diepte en glans aan jouw auto.

Vaak gedacht dat de blanke laklaag een vorm van lakbescherming is. Dit is zeker niet het geval. Blanke lak, de naam zegt het al, is ook een vorm van lak die juist beschermd en onderhouden moet worden.

Voor optimale bescherming van jouw autolak

Zodra je jouw gloednieuwe auto bij de dealer hebt opgehaald staat hij bloot aan genoemde invloeden van buitenaf. Deze vormen een aanzienlijke bedreiging van jouw autolak. Met glascoating kun je dit tegen gaan.

Heb je geen nieuwe auto maar wil je wel graag dat je lak hoogwaardig beschermd wordt? Geen enkel probleem. Ook gebruikte auto’s zetten wij in de glascoating. Afhankelijk van de staat van de lak is alleen misschien wat meer voorwerk nodig.

Vuil hecht vele malen minder snel aan de lak

Ander groot voordeel van glascoating is de zelfreinigende werking van de coating. De poriën van de lak worden gevuld en afgesloten waardoor het een waterafstotende werking krijgt. Hierdoor hecht vuil vele malen minder snel aan de lak. Uw auto zal langer schoon blijven en heel gemakkelijk schoon te maken zijn. Autowassen wordt zo een plezierig klusje. Bovendien heeft de lak onder de glascoating niets te lijden en blijft in topstaat.

De glascoating zelf is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is het voorwerk dat gedaan wordt voor de glascoating op de auto wordt aangebracht.

Een transparante laag, maskeert en camoufleert niets. Voor het optimale resultaat is het van groot belang dat uw lak volledig swirl en kras-vrij is. De lak mag dus geen waskrassen, cirkels of andere vegen bevatten. In de zon komt dit namelijk genadeloos tot uiting door de coating heen. Het aanbrengen van een coating gaat bij LakFinish dan ook samen met het polijsten van uw auto. Voor het aanbrengen van de coating is het grondige ontvetten van het voertuig essentieel. Een glascoating goed aanbrengen is secuur werk, dat behoorlijk wat tijd en vakkennis vraagt.

Het behandelplan voor glascoating ziet er zo uit:

 • Reinigen van de auto met een pH-neutrale pre-wash
 • Snowfoam behandeling
 • Afspuiten met de hogedrukreiniger
 • Wassen met een PH-neutrale shampoo
 • Chemische reiniging met een deionizer
 • Dieptereiniging van de lak (kleien)
 • Reinigen van alle deursponningen
 • Banden, velgen en wielkasten reinigen
 • Drogen met zachte droogdoek en lucht
 • Polijsten van de lak
 • De lak wordt zorgvuldig ontvet
 • Aanbrengen van de glascoating gebeurt in één of meerdere lagen. Wij maken gebruik van een infraroodlamp om de glascoating goed te laten uitharden.
People working on laptops

Benieuwd wat Lakfinish voor jou kan doen?

Iedere auto is uniek en daarom moet onze aanpak ook per auto uniek zijn. Als je contact opneemt dan kijken we samen naar de beste aanpak. Natuurlijk geheel vrijblijvend.