Nieuwe auto detailen? Waarom zou ik?!

Nieuwe auto detailen? Waarom zou ik?!

De eerste keer dat je in je nieuwe auto rijdt, een magisch moment waar je een tijd naar uitgekeken hebt. De heerlijke geur van nieuwe auto, ultiem rijgenot! Wil je dit nieuwe gevoel zo lang mogelijk behouden? Overweeg dan om je nieuwe auto te laten detailen. Ik hoor je al denken: waarom zou ik mijn nieuwe auto laten detailen?

Jij hebt je nieuwe auto nog maar net, maar deze heeft natuurlijk al een hele reis naar jou toe gemaakt. Waarschijnlijk is je auto per vrachtschip vanuit de fabriek naar Europa verscheept. Vervolgens op een trein of vrachtwagen gezet en naar je dealer toe vervoert. Tijdens de reis per schip is de lak van je auto misschien door de combinatie van zand, zout en wind al aangetast.

Natuurlijk was je nieuwe auto grotendeels beschermt door beschermingsfolie, maar deze laat ook lijmresten achter zodra de dealer deze beschermfolie er af haalt. Bij de dealer zelf krijgt de auto vaak wel een wasbeurt voordat jij hem ophalen mag maar de kwaliteit van deze wasbeurt laat vaak te wensen over en is niet te vergelijken met een detailbehandeling. Sommige dealers geven de auto ook nog een extra polijstbeurt om op die manier de auto meer te laten glanzen, maar een verkeerd uitgevoerde polijstbeurt maakt vaak alleen nog maar meer problemen dan dat het oplost.

Om echt jarenlang te blijven genieten van je auto en de lak van je auto goed te beschermen raden wij aan om je nieuwe auto te detailen. Om deze detailing beurt goed uit te voeren hanteren wij het volgende stappenplan:

 1. Het verwijderen van eventuele beschermende folies en plakstrips aan in- en exterieur
 2. Voor-reinigen van de auto in meervoudige stappen
 3. Handwassen met pH-neutrale shampoo
 4. Deursponningen reinigen
 5. Velgen en wielkasten reinigen met veilige velgenborstels en reinigers
 6. Remklauwen schoonmaken
 7. Drogen met ultiem zachte droogdoeken
 8. Drogen met lucht
 9. Reinigen met klei
 10. 1-staps polijstbehandeling
 11. Eventuele chromen lijsten en delen schoonmaken en polijsten
 12. Eventueel kunststof reinigen en beschermen
 13. Aanbrengen van een hoogwaardige wax of lakcoating*
 14. Aanbrengen van een hoogwaardige wax of coating op de remklauwen
 15. Aanbrengen van een hoogwaardige wax of coating op de velgen
 16. Ramen schoonmaken aan binnen en buitenzijde
 17. Ramen voorzien van een waterafstotende coating
 18. Banden voorzien van satijn zwarte dressing
 19. Interieur wordt gestofzuigd en gereinigd

Door het toepassen van de verschillende coatings blijven alle onderdelen van je nieuwe auto vele malen langer beschermd tegen invloeden van buitenaf. Denk dan bijvoorbeeld aan vogelpoep, remstof en teer. Dit is vele malen gemakkelijker te verwijderen of kan zich helemaal niet hechten aan de lak.

Of je nu een nieuwe BMW, Porsche of Tesla hebt besteld: pas na deze detailing behandeling is je auto ├ęcht als nieuw.

Wil je dat LakFinish de detailing van je nieuwe auto uitvoert? Neem dan contact met ons op en we verzorgen het gehele traject. Zo nemen we contact op met de dealer (om te zeggen dat de auto geen was- of polijstbeurt nodig heeft), kunnen de auto bij de dealer ophalen en zo in onze eigen werkplaats uitgebreid onder handen nemen.

People working on laptops

Benieuwd wat Lakfinish voor jou kan doen?

Iedere auto is uniek en daarom moet onze aanpak ook per auto uniek zijn. Als je contact opneemt dan kijken we samen naar de beste aanpak. Natuurlijk geheel vrijblijvend.