Auto detailing prijzen

Auto detailing prijzen

Mensen vragen ons vaak naar auto detailing prijzen. Over de prijzen van car detailing zijn wij heel transparant: detailing kan al vanaf €125. Natuurlijk stijgt de prijs op het moment dat je meer opties wilt.

Voor uitgebreidere diensten, zoals glascoating, kunnen we alleen een prijs op maat geven. Dit omdat het afhankelijk is van de auto, de gewenste glascoating en hoe vaak deze toegepast moet worden.

Wil je meer weten over de prijzen van auto detailen?

Voor een prijs indicatie voor jouw auto voer je onderaan deze pagina het kenteken van jouw auto in. Je komt vervolgens op de pagina met al onze prijzen.

Is detailing duur of goedkoop?

Of de prijs van de detailing het waard is voor je auto is natuurlijk altijd je eigen keuze. We willen je wel uitnodigen verder te kijken dan alleen de prijs van het detailen. Iedere slimme zakenman weet dat je bij een investering naast de kosten ook moet kijken naar de baten. Dus wat het oplevert. We hebben een aantal voorbeelden genomen om duidelijk te maken dat auto detailen duur lijkt maar het niet altijd duur is.

1. Nieuwe auto detailen

Als je een nieuwe auto gekocht hebt dan is het aan te raden om je auto meteen te laten detailen. Zo kan er bijvoorbeeld een glascoating toegevoegd worden. Dit is zeker een investering maar het zorgt er ook voor dat je de lak van je auto voor een aantal jaren beschermd hebt. Door deze bescherming spaar je op een later tijdstip diverse wasbeurten uit. Ook blijft de lak beter behouden waardoor je het niet hoeft te polijsten. Als je al deze kosten ook meerekent in de totale levensduur van je auto dan zijn de kosten van de detailing vele malen lager dan je aanvankelijk dacht.

2. Auto detailen voor verkoop

Als je er over nadenkt om je auto te verkopen dan kan het soms ook lonen om nog een detailing behandeling te kopen. Natuurlijk lijkt dit tegenstrijdig maar denk er eens over na: wat verkoopt beter, een auto met een doffe lak en zichtbaar vuil interieur? Of een schone, glanzende auto? Stel dat je voor €250 je auto laat detailen maar daarmee zorg je er voor dat de koper geen €1000 van de prijs weet af te dingen. Dan heb je met een investering van €250 zojuist €750 gewonnen. En op de koop toe heb je ook een soepeler verkoopproces gehad omdat de koper overtuigd is door de onberispelijke staat van de auto.

3. Minder wax of poetsbehandelingen

Je auto laten waxen of poetsen is natuurlijk goedkoper dan het toepassen van een glascoating. In de aanschaf is dat zeker zo. Houd er echter wel rekening mee dat de wax laag die aangebracht wordt vaak maar een paar maanden mee gaat terwijl een glascoating er vaak voor jaren op zit. Als je deze kosten tegen elkaar weg zet wordt een glascoating veel goedkoper dan dat je in eerste instantie waarschijnlijk dacht.

Probeer voor jezelf eens te bedenken of je de auto detailing behandeling alleen maar kunt zien als kosten of ook als baten die iets voor je opleveren.

People working on laptops

Benieuwd wat Lakfinish voor jou kan doen?

Iedere auto is uniek en daarom moet onze aanpak ook per auto uniek zijn. Als je contact opneemt dan kijken we samen naar de beste aanpak. Natuurlijk geheel vrijblijvend.